250106_kaukainen-planeetta_c_sami_kuokkanen_tuotantoyhtio_aamu.jpg

Loppiaisen Kinokonsertin liput ovat nyt myynnissä

Ohjaaja Juho Kuosmasen humaanit, lämminhenkisen huumorin sävyttämät mykkäelokuvat esitetään Helsingin kaupunginorkesterin säestyksellä loppiaisen kinokonsertissa Musiikkitalossa. Ykspihlajan Kino-orkesterin mykkäelokuviin säveltämän musiikin on suurelle sinfoniaorkesterille sovittanut konsertin johtava kapellimestari MateuszGwizdałła. Elokuvien äänitehosteista konsertissa vastaa foley-artisti Heikki Kossi.  

Romu-Mattila ja kaunis nainen (2012) kertoo surullisesta miehestä, joka etsii tavaroilleen ostajaa ja olemassaololleen hyväksyntää. Salaviinanpolttajissa (2017) kaksi pontikankeittäjää saa isältään perinnöksi hyvän elämän eväät: pontikkakärryt ja sian. Trilogian päättävä Kaukainen planeetta (2023) on majakanvartija Marlandan ja hänen pikkuveljensä Maximilianin tarina. Elokuva on iltasatu kaiken lopusta ja erikoisista yrityksistä selvitä siitä. 

Konsertti käynnistyy taiteilijatapaamisella, johon osallistuvat ohjaaja Juho Kuosmanen ja Ykspihlajan Kino-orkesterin kitaristi Miika Snåre. 

Kinokonsertin kesto on n. 1 h 15 min, ei väliaikaa.   

Liput 6,5–49,5 € verkkokaupasta www.helsinginkaupunginorkesteri.fi ja Musiikkitalon lipunmyynnistä 19.9.2024 klo 13.00 alkaen.