Susanna Mälkki credit Sakari Viika

Odotamme jälleennäkemistä!

Odotamme malttamattomina tulevaa kautta ja kohtaamisia konserteissa Musiikkitalossa ja kamarimusiikkikonserteissa eri kaupunginosissa. 

Rakas yleisö!

Musiikki on äänitaidetta, mutta myös oleellisesti esittävää taidetta. Yleisön läsnäolo tuo saliin juuri sen kaikkein huikeimman sähköisen tunnelman, joka siivittää esiintyjät parhaimmilleen ja siitäkin yli. On siis suuri ilo toivottaa teidät pian tervetulleiksi takaisin konsertteihimme!

Historialliset käänteet saattavat joskus hämärtää ajatuksiamme kulttuurialueista, ja niinpä Euroopan musiikkielämän keskus ei myöskään aina suinkaan ollut siellä, mitä nykyisin kutsumme Keski-Euroopaksi. Praha on ollut yksi maailman tärkeimmistä musiikkikaupungeista, me kaikki tunnemme Kiovan suuren portin juuri sellaisena kuin Musorgski sen meille kuvaa, ja Petruškan nukkemaailma pohjautuu upeaan itäeurooppalaiseen marionettiteatteritraditioon. Itäisen Euroopan musiikkiakatemiat ovat edelleen maailman arvostetuimpia, ja säveltäjien lisäksi lukuisat historiallisesti merkittävät virtuoosit ovat kasvaneet juuri tästä perinteestä. Metsien ja vuorten folklore, eri kielien monimuotoiset karakterit, hengellinen ja henkinen mystiikka ovat kaikki musiikissakin läsnä. Oman musiikillisen perinteen vahva herääminen ja kansallisromatiikka ovat ilmiöitä, jotka muillakin pienemmillä kielialueilla synnyttivät suurenmoista musiikkia. Tämän koko tulevan kauden – josta nyt julkistamme syksyn – johtolankana on sydän-Euroopan sinfoninen perinne. Slaavilainen henki on myös aristokraattinen ja yltäkylläinen maailma, jossa sydän sykkii tunteella.

Tervetuloa kanssamme vahvojen elämyksien pariin!

Susanna Mälkki
ylikapellimestari

 

HKO:n lipunmyynti alkaa 31.8. klo 12! 
 
Helsingin kaupunginorkesterin syyskuun lipunmyynti käynnistyy tiistaina 31.8. klo 12 kaikissa Ticketmasterin kanavissa. 
 
Syyskuun konsertteihin myydään paikkoja yksittäin tai kaksittain voimassa olevat ohjeistukset huomioivin turvavälein.  

Kausikorttipaikkasi pysyy varattuna sinulle, kun kausikortteja myydään jälleen kevätkaudelle 2022. Kausikorttimyynti keväälle alkaa marraskuussa, mikäli yleisömäärän rajoitukset ovat poistuneet.

Myöhäiskesän musiikinnälkään suosittelemme HKO Screen -tallenteita verkkopalvelussa ja HKO Screen -sovelluksessa.