Jayanthi Kumaresh

Horisontti-sarja: Jayanthi Kumaresh

Horisontti-sarjan kolmannessa konsertissa esiintyy kuudennen polven veena-virtuoosi, tohtori Jayanthi Kumaresh ja tabla-mestari Pramath Kiran yhdessä Helsingin kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa. Saraswati-veena on Intian kansallinen soitin, jolla on juuret Etelä-Intiassa. Rumpusoitin tabla taas on tärkeä osa intialaista klassista musiikkia. Soittimet sulautuvat HKO:sta muodostettuun ensembleen, jossa soivat huilu, oboe, fagotti, alttoviulu ja sello.

HKO:n alttoviulisti Mariette Reefman odottaa innolla tulevaa konserttia, sillä hän on soittanut myös kahdessa aiemmassa Horisontti-konsertissa.

– On ollut ihanaa saada mahdollisuus työskennellä yhdessä tavallisen orkesteriympäristön ulkopuolelta tulevien muusikoiden kanssa. Muiden maiden musiikkiin tutustuminen on suosikkimenetelmäni oppia uusista kulttuureista, Reefman sanoo.

– Tähän mennessä olemme työskennelleet syyrialaisen klarinetisti-säveltäjä Kinan Azmehin ja turkkilaisen Gülistan-yhtyeen kanssa. Odotan innolla kesäkuuta Jayanthi Kumareshin kanssa: tällä kertaa en vain oppiakseni intialaista musiikkia vaan myös jakaakseni vastalahjaksi hieman suomalaista perinnemusiikkia.

Konsertin aikana soittimet pääsevät vuorovaikuttamaan toistensa kanssa. Ilta huipentuu yhteistyön voimaa symboloivaan finaaliin, joka juhlistaa musiikillista moninaisuutta. 

Horisontti-sarja on tuotettu HKO:n ja MiklagardArtsin yhteistyönä ja sen on kuratoinut Ceyda Berk-Söderblom. Horisontti: Jayanthi Kumaresh -konsertti järjestetään 8. kesäkuuta klo 18.00 Musiikkitalon Paavo-salissa. Konsertin jälkeen yleisö on tervetullut keskustelemaan Jayanthi Kumareshin ja Pramath Kiranin kanssa.