Liten ouvertyr

Fre 18/10/2019 18:15 - 18:45
fritt inträde

Presentation

Elever från musikinstituten i Helsingfors uppträder i Musikhusets huvudfoajé före Helsingfors stadsorkesters konserter inleds.

En liten ouvertyr erbjuder eleverna en chans att uppträda utanför musikinstitutet och efteråt gå på en symfonikonsert. 

I en liten ouvertyr uppträder allt från solister till olika slag av instrumentalensembler. Instrumenten och musiknumren har att göra med kvällens konserts program. En liten ouvertyr klingar i Musikhusets huvudfoajé under konsertkvällar kl.18.15–18.45. En liten ouvertyr har gratis inträde.

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.