Mitsuko Uchida

Uchida & Schönberg

fre 03/12/2021 19:00 - 21:00
9.50€
46.00€

Presentation

Vi förberder som bäst en säker konserthöst och kommer att informera om konsertrutiner och biljettförsäljning i augusti.

En vals, ett scherzo, ett adagio och ett rondo. Schönbergs pianokonsert är som kammarmusik för hundra musiker. Men vilka utmaningar drabbar solisten? Pianist Mitsuko Uchida ger svaret efter att ha andats in och trummat med fingret mot tinningen: “Ett sjujävla hjärnarbete! För att lära sig verket krävs engagemang, energi och envishet!” 

Uchidas estradkarisma kan beskrivas på samma sätt: ett enormt och energiskt engagemang. Hon är en respekterad musiker som “nämns i samma andetag som det förgångnas stora pianister, sådana som Schnabel och Rachmaninov”. (ABC Classics) Uchidas och Pierre Boulez inspelning av Schönbergs pianokonsert tilldelades The Gramophone-tidningens pris för bästa konsertinspelning.  

Antonín Dvořák skrev sin åttonde symfoni för att fira att han år 1889 tilldelats ett medlemskap i Tjeckoslovakiens akademi för vetenskap, litteratur och konst. Året därpå dirigerade han verket i England i samband med att han blivit hedersdoktor vid universitetet i Cambridge. Symfonin är dock inte det minsta akademisk utan tvärtom till sin musik en av tonsättarens mest attraktiva.

Konstnärer

Susanna Mälkki
dirigent
Mitsuko Uchida
piano

Program

  19:00
  Karol Szymanowski
  Konsert-uvertyr
  Arnold Schönberg
  Pianokonsert
  21:00
  Antonín Dvořák
  Symfoni nr 8
Musiikkitalo Concert Hall
Susanna Mälkki
Mitsuko Uchida
Karol Szymanowski
Konsert-uvertyr
Arnold Schönberg
Pianokonsert
Antonín Dvořák
Symfoni nr 8