Valborgsmatinéer

Fre 01/05/2020 12:00 - 13:00
Biljetter: €

Presentation

Efter valborgsmässoafton kan man göra en nystart med hjälp av en sillfrukost och en symfonikonsert. Ända sedan 1883 har Helsingforsbor firat första maj i takt av de valser, tangon, galopper, schlagers och marscher som spelats på stadsorkesterns valborgsmatinée. I år framför Helena Juntunen och Tuomas Katajala härligt italienskt kryddade operamelodier som bringar sol i sinnet. 

Konstnärer

  • Markus Lehtinen

    dirigent

  • Helena Juntunen

    sopran

  • Tuomas Katajala

    tenor

Ofta frågat

Kan jag fotografera orkestern?

Du får ta bilder före konserten och efter konserten. Då konserten pågår önskar vi dock att du lyssnar på musiken. På så sätt garanterar du musikerna arbetsfrid och stör inte heller de övriga konsertbesökarna.

Var kan jag beställa pausservering?

Pausserveringen kan beställas från Restels försäljningstjänst med telefon 0207624862 eller email ravintolat.musiikkitalo@restel.fi eller från Restis. Notera att beställning av pausservering för över 30 personer sker via försäljningstjänsten.

Måste jag klä upp mig då jag kommer på konsert?

Endast orkestern har dräktkod. Du får klä dig så att du trivs bäst.

Hur kan jag byta ut min säsongkortsplats?

Säsongkortsplatsen kan bytas ut då försäljningen inleds genom att du köper ett nytt säsongkort till en plats som är ledig. Platser som inte har lösts ut säljs som engångsbiljetter då försäljningen av säsongkorten har avslutats.

Jag har ett säsongkort men kan inte komma på konsert, vad göra?

Biljetten kan skänkas åt en vän, eller ges i gåva åt en musikstuderande genom att senast kl. 15 under konsertdagen ringa tel. 09 3102 2700 eller sända mail till helsinki.philharmonic@hel.fi.